tisdag 22 juni 2010

"Nya" färger på garnet Muskat
Nu har jag utökat färgsortimentet!! Helt underbar isblå, gammelrosa och syren. Sen har jag förstås beställt nytt svart och vitt garn. Det går åt en hel del garn just nu till alla beställningar, jättekul! Tur att min man har semester så jag kan virka lite extra mycket. Och tänk det är fortfarande såå kul!! Klart jag längtar efter att virka något nytt men jag litar på att jag ska hinna det nu.

4 kommentarer:

Fiff sa...

Virkar du mest i muskat? Många säger att det snurrar sig o e besvärligt att hantera...vad tycker du? Jag har nämligen några nystan som jag snart ska använda!

Maria Harrsjö sa...

Ja , jag har liksom börjat med Muskat och kan inte sluta, jag tycker resultatet blir så bra, lite glansigt och läckra färger. Jag upplever inte att det delar sig och snurrar men jag kan inte jämföra med så mycket annat. jag har just avslutata ett mobilfodral i ett helt vanligt lite tjockare bomullsgarn och tycker det är så strävt. Muskat är som glansigt och det går lätt att virka i. men har du tips på något liknande ? merseriserad bomull heter det ju och därför lite glansigt. Jag vill gärna utöka mitt garnförråd så kom gärna med tips. !!

Fiff sa...

Vet inte om jag kan bidra med något bra tips...när jag virkar gör jag det faktiskt gärna i akryl, som Freja, för jag tycker oxå bomullsgarn ofta blir hårt. Både resultatet och att virka i...Många gillar Tilda, för det är en blandning, men jag tycker det är för tunnt. Det är verkligen en smaksak det där! All merciserad bomull är ju inte mjukt heller, så det e svårt. Tror du får prova dig fram:-). Jag köper ofta garn second hand, o då vet man inte riktigt vad man får för material! Lycka till, o "våga" testa lite olika.

Fiff sa...

Hej igen! Kom på en sak! Jag har ett tips faktiskt, ett garn som jag tyckte var väldigt mjukt och trevligt att virka i; avanti cotton från marks & kattens. Om du ser det kan du testa det. Det var bara det, hejsvejs

Related Posts with Thumbnails